Responsive image

InterMatte

Vi kan stolt meddela att vi fr.o.m. HT 2019 kan erbjuda det digitala matematikläromedlet InterMatte gratis till samtliga svenska skolor.

InterMatte utvecklades under åren 2013-2019 av ett litet uppstickarföretag vid namn InterEducation AB. InterEducation satsade på en kvalitativ produkt och är troligtvis det företag som lagt flest arbetstimmar på sin matematikprodukt. Men de fick aldrig fart på försäljningen och i februari 2019 gick företaget i konkurs. Efter konkursen skrev vi ett avtal med grundaren av InterEducation där vi övertar äganderätten och driften av programmet.

En av Matemaitik Sveriges tänkta uppgifter är att tipsa skolor om bra digitala läromedel som kan utveckla undervisningen. InterMatte är ett väldigt välgenomtänkt och välfungerande digitalt läromedel för årskurserna 6-9, ett läromedel som vi känner att vi kan stå för och rekommendera varmt. Vill du läsa mer om InterMatte kan du göra det på www.intermatte.se.

Är du mattelärare och intresserad av att använda InterMatte i din undervisning? Skriv ett mejl till oss på info@matematiksverige.se eller använd kontaktformuläret här på sidan. De uppgifter vi behöver av dig är skolans namn, kommun och din arbetsmejl.